Michael Saylor liderliğindeki MicroStrategy, yönetim kurulunu genişleterek eski Binance.US CEO’su Brian Brooks, Jane Dietze ve Gregg Winiarski’yi göreve getirdi. Yeni atamalar, 20 Aralık’ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan bir başvururda duyuruldu.
Brooks aynı zamanda Galaxy Digital’ın yönetim kurulunda da yer alan Dietze ve Fanatics Holdings’in baş hukuk müşaviri Winiarski ile birlikte MicroStrategy’nin yönetim kurulu üye sayısını dokuza çıkardı. Bildiriye göre yeni üyeler hisse ödüllerine de hak kazanacak.
Brooks’un ataması büyük önem taşıyor
Önde gelen bir Bitcoin platformu olan Swan Bitcoin, Brooks’un atanmasını “büyük bir gelişme” olarak nitelendirdi. 21 Aralık’ta X’te yaptığı paylaşımda Swan, Brooks’un 2021 yılında ABD Bankacılık Sistemi’ni denetleyen Geçici Para Otoritesi Başkanı olarak görev yaptığı dönemde edindiği derin sektör bağlantılarına dikkat çekti.
Brooks, daha önce Binance.US’in CEO’su olarak görev yapmış ancak stratejik anlaşmazlıklar nedeniyle bu pozisyonda yalnızca dört ay kaldıktan sonra Ağustos 2021’de istifa etmişti.
Son dönemde Brooks, Donald Trump tarafından SEC Başkanı Gary Gensler’in yerine atanabilecek isimler arasında gösterilse de Trump’ın bu pozisyon için kripto yanlısı Paul Atkins’i aday göstermesi dikkat çekti.
MicroStrategy’nin Nasdaq-100’e dahil edilmesi
MicroStrategy’nin bu duyurusu Nasdaq’ın şirketi 23 Aralık’ta Nasdaq-100 Endeksi’ne dahil etme kararının ardından geldi. Endekse ayrıca Palantir Technologies ve Axon Enterprise da katılırken Illumina, Super Micro Computer ve Moderna listeden çıkarıldı.
MicroStrategy’nin Nasdaq-100’e dahil edilmesi şirketin piyasa değeri açısından en büyük 100 hisse arasında yer aldığını bir kez daha teyit etti. Yazılım şirketi 2020’de adeta bir Bitcoin hedge fonuna dönüşerek Bitcoin’i stratejisinin temel bir unsuru haline getirdi.
Saylor’dan Trump’ın Bitcoin rezervi stratejisine destek
Michael Saylor, Başkan seçilen Donald Trump’ın stratejik bir Bitcoin rezervi oluşturma önerisine güçlü destek verdiğini açıkladı. Trump’ın geçtiğimiz Cuma günü yayımlanan “Dijital Varlıklar Çerçevesi” adlı politikası; ABD’nin dijital varlık sektörünü büyütmek, uyum standartlarını netleştirmek ve kripto varlık sahipleri ile şirketler için hakları tanımlamak adına bir yol haritası sunuyor.
Saylor, ABD’nin dijital varlık yenilikçiliğiyle küresel dijital ekonomiye liderlik etmesi gerektiğini belirtti. “Açık bir taksonomi, hak temelli bir çerçeve ve uygulanabilir uyum yükümlülükleri oluşturarak, ABD küresel dijital ekonomiye liderlik edebilir.” dedi.
Ayrıca böyle bir hamlenin trilyonlarca dolarlık serveti açığa çıkarabileceğini, milyonlarca işletmeyi güçlendirebileceğini ve ABD dolarını dijital finans sisteminin temel taşı olarak güvence altına alabileceğini ekledi.
Rezervin büyüklüğüne dair net bir rakam belirtmeyen Saylor, bunun 16 ila 81 trilyon dolar arasında bir servet yaratabileceğini ve ABD’nin 36 trilyon dolarlık ulusal borcunu ortadan kaldırabileceğini öne sürdü.