Hepsiburada’nın Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programı kapsamında sağladığı desteklerle 6 binden fazla yeni işletme e-ticarete adım attı. Deprem bölgesinden e-ticaret yapan aktif işletme sayısı 10 bini geçti. Bölgedeki işletmelere sağlanan ticaret hacmi ise 10 milyar TL’ye yaklaştı.
Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta kurulan E-ticaret İhtisas Merkezleri, KOBİ’ler ve esnafa destek olmaya devam ediyor. Ayrıca Hepsiburada 250 bine yakın çocuğa bilim, sanat ve oyun aktiviteleriyle ulaştı. Depremin ikinci yılında UNICEF iş birliğiyle Dijital Destek Kartları’nı satışa sunarak bölgeyle dayanışmasını sürdürüyor.
Deprem bölgesinde e-ticaretin gücü artıyor
6 Şubat depremlerinin ikinci yılında, Hepsiburada Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programının sonuçlarını açıkladı. Esnaf ve KOBİ’lerin e-ticarete entegrasyonu ile bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan program, hedeflerine planlanandan erken ulaştı.
Şirketin açıkladığı verilere göre:
- Depremden sonra 6 binden fazla işletme Hepsiburada ile e-ticarete başladı.
- Deprem bölgesinde aktif e-ticaret yapan işletme sayısı 10 bini geçti.
- Girişimci kadın ve kadın kooperatiflerinin sayısı 4 bini aştı, satış hacimleri 675 milyon TL’ye ulaştı.
- Program kapsamında 10 milyar TL’ye yakın ticaret hacmi sağlandı.
Hepsiburada, kadın girişimcileri desteklemek amacıyla UN Women Türkiye ve KAGİDER iş birliğiyle Kadının Emeği Geleceğin Temeli projesini hayata geçirdi.
Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı Cem Tanır, şirketin depremin ardından bölge için verdiği taahhüdü hatırlatarak şunları söyledi:
“Ülkemiz tarihinin en yıkıcı afetlerden birini yaşadık, hepimizi derin bir yasa boğan kayıplar verdik. Yaraları sarmak için ilk günden tüm ülke seferber olduk, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgenin acil ihtiyaçlarını karşılamaya odaklandık. Ancak bölgedeki çalışmalarımızda Hepsiburada olarak bölgeye sunacağımız en büyük katkının, teknoloj, ticaret, lojistik ve dijitalleşmenin gücünü kullanarak ekonomik ve toplumsal iyileşmeye destek vermek olduğunu gördük. Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programını bu inançla ‘Hepsiburada Sözü’ vererek başlattık. Programın ikinci yılının sonunda deprem bölgesinden 10 bin aktif satıcıya ulaşmayı, satıcıların Hepsiburada üzerinden yaptığı ticaretin hacmini 10 milyar TL’ye çıkarmayı hedefledik. Bu hedefin büyük bölümüne henüz program bitmeden ulaşmak ülkemize, insanımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek ve sözümüzü tutmak acımızı bir nebze de olsa azaltıyor. Depremde kaybettiğimiz tüm yurttaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”
UNICEF iş birliğiyle çocukların eğitimi destekleniyor
Hepsiburada, UNICEF’le iş birliği yaparak Dijital Destek Kartları’nı satışa sundu. Müşteriler, farklı meblağlardaki UNICEF kartlarını satın alarak depremden etkilenen çocukların eğitimine katkıda bulunabiliyor.
Şirket ayrıca Bir Gülüş Yeter projesi kapsamında bölgedeki çocuklara yönelik bilim, sanat ve oyun etkinlikleri düzenliyor. 250 bine yakın çocuğa eğitim materyalleri, kitap, oyuncak ve kırtasiye ürünleri ulaştırıldı.
Yarınlara Söz programı çerçevesinde depremzede üniversite öğrencilerine girişimcilik ve e-ticaret eğitimleri verildi. Programı başarıyla tamamlayan 300’den fazla öğrenciye staj ve mentorluk fırsatları sağlandı.