Küresel blok zincir ödeme sağlayıcısı Astra Fintech, Solana ekosisteminin Asya’daki büyümesini desteklemek amacıyla 100 milyon dolarlık yeni bir fon başlattığını duyurdu.
Astra Fintech, bu fon aracılığıyla projeleri hızlandırmak, geliştiriciler, şirketler ve düzenleyicilerle ortaklıklar kurmak için sermaye tahsis etmeyi planlıyor. Fonun ana operasyon üssü, Solana’nın girişim kolunun 2022’de Terra ekosisteminin çöküşünün ardından yatırım yaptığı Güney Kore olacak. Fon, özellikle blok zinciri teknolojisi kullanarak ödeme çözümleri geliştiren PayFi projelerine ve geliştiricilerine odaklanacak.
Electric Capital verilerine göre, Solana ve Solana Virtual Machine (SVM) blok zincirleri, geliştirici etkinliği açısından Ethereum’un ardından gelerek en aktif ilk 10 blok zinciri arasında yer alıyor.
2021’de Solana, Güneydoğu Asya’daki projeleri teşvik etmek amacıyla 5 milyon dolarlık bir geliştirme fonu başlatmıştı. Bölge, Web3 oyunlarının hızla yayıldığı bir merkez haline gelirken, Solana da hızlı işlem süreleri ve düşük ücretleri sayesinde bu alanda önemli bir konum elde etti. 2025, Solana ekosistemi için inişli çıkışlı bir süreç oldu. SOL token, 19 Ocak’ta ABD’nin yeni seçilen başkanı Donald Trump’ın ağ üzerinde bir memecoin başlatmasından iki gün sonra tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 293,31 dolara ulaştı. Ancak şu anda, SOL fiyatı bu zirveden yüzde 53,4 gerileyerek 136,61 dolardan işlem görüyor.
Buna rağmen, sektör oyuncuları Solana’ya olan ilgilerini sürdürüyor. 7 Nisan’da eski Kraken yöneticilerinden oluşan bir grup, gayrimenkul firması Janover’ı satın alarak şirketi bir Solana hazinesine dönüştürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Benzer şekilde, tedarik zinciri ve marka yönetimi şirketi Upexi, 21 Nisan’da duyurduğu Solana odaklı stratejisinin ardından hisse değerinde yüzde 630’luk bir artış yaşadı. Öte yandan, Kanada da nisan ayı başında SOL staking işlemlerine resmi onay verirken, ARK Invest teknoloji odaklı ETF’leri aracılığıyla Solana fonlarına yatırım yapmaya başladı.